Сбор на заместник-командира на 2-ра механизирана бригада

Заместник – командирите на формированията
от състава на 2-ра механизирана бригада – единни в усилията за още успехи
Значимостта, ролята и мястото на заместник-командирите на батальон/дивизион подчерта заместник-командирът на 2-ра механизирана бригада – полковник Недялко Ников, по време на методическите занятия и дискусиите, на проведения двудневен сбор на заместник-командира на 2-ра механизирана бригада, приключил днес, 29.01.2020 г. Сборът се проведе в района на 42-ри механизиран батальон – Ямбол и Учебен център „Победа”.
В сборът на полковник Ников със заместник-командирите на батальони и дивизиони взе участие и заместник-началникът на щаба по огневата поддръжка на 2-ра механизирана бригада – подполковник Диян Димов, както и офицери от отделение „Бойна подготовка” на бригадата. Проведени бяха групови занятия и дискусии, методически занятия, свързани с организацията и провеждането на огневи и строеви тренировки, обсъдиха се въпроси, свързани с планиране, контрол и отчет на подготовката на личния състав. В рамките на сбора, военнослужещи на 42-ри механизиран батальон извършиха показ на упражнения от динамична стрелба и занятие по строева подготовка.
„Поетата отговорност и оказаното доверие ни задължават да бъдем силни и занапред вярвам, че заместник – командирите на формированията от състава на 2-ра бригада ще бъдат все така единни в усилията за още успехи” – посочи при закриването на сбора полковник Ников.