Ръководството на община „Тунджа“ се срещна с представители на арменски организации

На 19 септември 2022, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и неговият екип бяха домакини на среща с експерти от Ямболска търговско-промишлена палата (ЯТПП) и представители на четири бизнес подпомагащи организации от Ереван, Армения.
Срещата е част от бизнес визита в Ямбол по проект, който ЯТПП изпълнява в партньорство с Държавната агенция за инвестиции от Ереван, Армения. Проектът е “WINEBIZZ – насърчаване на търговските взаимоотношения и сътрудничество в лозаро-винарския сектор между български и арменски фирми и бизнес подпомагащи организации”.
Срещата с ръководството на община „Тунджа“, на чиято територия се намират повечето винарни и винопроизводители от региона на Ямбол, бе изключително ползотворна. Представителите от Армения бяха запознати със състоянието на земеделския сектор и в частност със състоянието на лозарството. Кметът и екипа му представиха спецификата на общината и доброто сътрудничество с винопроизводителите.
Представени бяха и услугите и подкрепата, която се предоставя на този бранш от страна на Местната инициативна група – Тунджа.