Пъстър детски празник в село Стара река

Пъстър и весел детски празник събра на 29 май в село Стара река малки и големи за Деня на детето.

Спортната площадка, окичена със знаменца и балони, се превърна в арена на оспорвани игри между децата под ръководството на аниматорката кака Ели. Устремени към победата, децата се забавляваха, играха и танцуваха под радостното одобрение на техните родители.

Забавление имаше за всички възрасти, най-малките гониха балоните, други участваха в игрите, а по-големите играха футбол и баскетбол.

По утвърдена традиция на Стара река всеки празник е повод за събиране на всички – малки и големи, затова освен родителите присъстваха и жените от пенсионерския клуб на селото.

Организаторите на празника – НЧ „Добри Керанов-1961“, кметство Стара река и община „Тунджа“, се бяха постарали да има награди и сладки изненади.

Община „Тунджа“ осигури голяма торта, както едно от децата я нарече „30-километрова“, за да има за всички.

Гости на празника бяха зам.-кметът Димитър Димитров и Владимир Стоев,  директор „Отбранително-мобилизационна подготовка, обществен ред и сигурност“ в общината.

Кметският наместник на Стара река Нина Колева и председателят на читалището Коста Костов поздравиха децата за празника, изразявайки радостта си колко са много, с пожелание да са здрава и да растат щастливи.