„Пусть всегда будет солнце“-2017 в Ямбол

На 29 април  в залата на Централен клуб на пенсионера в Ямбол  ще се проведе областният  кръг на фестивала „Пусть всегда будет солнце”  – 2017г.

Ще участват   87  изпълнители в жанровете поезия, песен и танц в различните възрастови групи от общините Ямбол, Елхово, Болярово и  Стралджа.

Фестивалът се организира за четвърта  поредна година от Национално движение „Русофили“ с финансовата подкрепа на Фонд „Русский мир”  и със съдействието на  Министерство на образованието и науката,Синдикат на българските учители, Национален  Дворец на децата и Община Казанлък

Целта  е популяризиране на руската поезия, песен и танц, приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура и създаване на интерес към изучаване на руския език.

Изпълняват се стихове и песни на руски език  в оригинал.

Фестивалът има конкурсен характер. Тричленно жури  оценява  участниците съответно по жанрове  в различните възрастови групи. Отличените на първо място  продължават  участието си на зонален етап, които тази година ще бъде в област Бургас.

Най –добрите изпълнители на руска песен,поезия и танц от цяла България ще бъдат поканени да участват в програмата на Националния събор на Движение „Русофили“, който ще се проведе  край язовир Копринка, община Казанлък  в началото на месец септември тази година.