Продължава общинският етап от ученическите спортни игри по футбол в Ямбол

На игрището в Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ вчера започнаха ученическите спортни игри по футбол в град Ямбол при учениците от 8 до 10 клас и от 11 до 12 клас.

Състезанието беше открито от заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов, който пожела успех на състезателите и отново припомни, че Община Ямбол следи отблизо развитието на спорта в града.

Първата среща беше между отборите на Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ и Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“. Тя завърши при резултат 4:1 за ПМГ „Атанас Радев“.

Втората среща бе между тимовете на Профилирана гимназия „Васил Левски“ и Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, спечелена с резултат 10:3 от ПГ „Васил Левски“.

Игрите са част от Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката и се провеждат по правила, утвърдени от министъра на младежта и спорта.

Организацията на общинския етап се осъществява от Община Ямбол и  Ученически спортен клуб „Ямбол“.

Във възрастовата група от 8 до 10 клас се включват осем футболни тима от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“, Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, Обединено училище „Доктор Петър Берон“, Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Н. Й. Вапцаров“, Профилирана гимназия „Васил Левски“, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ и Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“.

При ученици от 11 и 12 клас се състезават седем отбора от Професионална гимназия по икономика „Георги Стойков Раковски“, Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“, Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“, Профилирана гимназия „Васил Левски“, Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

Съдиите са назначени от Окръжния съвет на Българския футболен съюз.

Резултатите ще бъдат обявени на официалния сайт на Община Ямбол в раздел „Спортни дейности“, „Ученически спортни игри 2021/2022“.

Днес предстоят още две футболни срещи при юношите от 8 до 10 клас. Първият мач ще бъде между отборите на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ и Обединено училище „Д-р Петър Берон“, а във втората среща един срещу друг ще излязат тимовете на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ и Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

Програмата на ученическите игри може да видите на следния линк: https://yambol.bg/uchenicheski-sportni-igri .