Проблеми с електрозахранването предизвикаха среща в Областна администрация

????????????????????????????????????

В Областна администрация Ямбол, се състоя среща между кметовете на населените места в Община Тунджа и ръководителя на КЕЦ – Ямбол Александър Кадиев.  На срещата присъстваха  и заместник кмета на община Тунджа Светозар Грозев, Владимир Стоев директор на дирекция. Повода за срещата бяха зачестилите смущения в електрозахранването в населените места в община Тунджа и провокираните от това жалби до редица институции, включително и до Областна администрация Ямбол. Срещата бе водена от Биляна Кавалджиева, заместник областен управител на Област Ямбол, а  целта и бе да се внесе яснота, както за причините за смущенията в електрозахранването, така и относно предприетите действия от страна на електроразпределителното дружество и сроковете.

Кметовете изразиха своите притеснения и призоваха за бързи и своевременни решения от страна на ЕВН. Ръководителят на КЕЦ – Ямбол Александър Кадиев заяви, че са поставени голяма част от птице протекторни защити в района на сметището на община Тунджа, че ще бъде използвана най-новата технология в електроразпределението с нов тип изолатори и защити. Има изготвен график за поетапно извършване на строително-ремонтните дейности по стълбовете.

Александър Кадиев обясни, че септември месец 2022 г. ще започне изграждането на кабелни линии в селата, в които се изпитват смущенията, с изключение на селата Калчево, Стара река, Козарево, където през 2024 г. ще бъдат поставени птице протекторни защити.

Кадиев разясни процедурата по изплащане на обезщетенията за изгорелите електроуреди, в резултат на смущенията в електрозахранването. За започване на процедурата е необходимо да се подаде жалба в ЕВН.

Кметовете изразиха задоволството си от факта, че за пръв път от няколко години им се представят конкретни мерки и срокове, в които да се решат реално проблемите с електрозахранването в техните населени места и изразиха надежда това да се случи.

Заместник областния управител на област Ямбол Биляна Кавалджиева благодари на всички присъстващи за взетото отношение и изразено мнение по този важен за гражданите на област Ямбол въпрос и пое ангажимент да съдейства на двете страни в решаването на проблема.