Предизборни размисли

Покрай всичката кандидат–президентска галиматия (галимация) и неуредиците в Изборния кодекс, все повече търся оправдание за негативното и чисто враждебно и безпощадно, граничещо със злоба и омраза отношение към горките кандидати без изключение от кого са издигнати за такива.
Питам се защо е така?
Единственият отговор, който до някъде покрива разбиранията ми за справедливост, е следният:

-Няма друг кръг, по цинично настроен към политиката и политиците от хората, докарани до просешка тояга, озлобени и зорлем превърнати в потенциални престъпници.
Това е осемдесет процента от населението на България.
В този процент слагам и подрастващото поколение, което като под индиго, хайде да го кажа на модерен съвременен език, като „копи пейст“ повтарят поведението на възрастните.
Според техните възгледи всички политици са безскрупулни и корумпирани и всяка политическа система е в услуга на силните богати над беззащитните бедни.
Знаете ли кое ме тревожи най -много ?
Тревожи ме това, че в известен смисъл с времето и аз започнах да споделям тази идея, защото познах опита, на който почива тя.

Животът ни запозна от близо с корупцията, кражбите на обществени и частни средства и собственост, нарушенията на човешките права и всеки ден политици, управляващи, опозиция, прокуратура и съд потвърждават онова, което ежедневно научаваме за закона :

БОГАТИТЕ ВЪВ ВСЯКА СТРАНА И ВСЯКА СИСТЕМА ВИНАГИ ПОЛУЧАВАТ НАЙ – ГОЛЯМАТА СПРАВЕДЛИВОСТ, КОЯТО МОЖЕ ДА БЪДЕ КУПЕНА С МНОГО ПАРИ .

Николай ВЪЛКАНОВ
актьор
12.10.2016 г.

14264966_10207247422048729_7580440461633561288_n