Празничният Първи март донесе много усмивки в Ямбол

Първи март е един от най – любимите празници на малки и големи в България. С него ние поставяме символичното начало на пролетта и прераждането на природата.

За втора поредна година по инициатива на Община Ямбол детските градини в Ямбол  украсиха дървета в центъра на града с ръчно изработени от децата мартеници.

Инициативата е наречена „Баба Марта бързала, мартенички вързала!“. С голямо желание в нея се включиха всички детски градини, а дръвчетата бяха предварително избрани от тях.

Кметът на  община Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов поздравиха с „Честита Баба Марта!“ малчуганите от Детска градина „Биляна“, които бяха подготвили кратка програма за празника. Те изпълниха няколко песни и стихчета за мартеничките, с тях беше и обичаната баба Марта, която им пожела здраве и късмет.

Под ръководството на директорката Ваня Станева и учителите малчуганите създадоха ведра обстановка с много емоции. Валентин Ревански благодари на децата за приятната изненада. „Днес е един от най-обичаните български празници. Пожелавам на всички здраве и късмет! Благодаря и на всички деца от Ямбол, които направиха този ден още по-красив! Бъдете много послушни и нека Баба Марта ви дари с много усмивки“, допълни още той.

Специална изненада към жителите и гостите на града беше новият цвят на буквите от надписа с името на Ямбол в централната градска част, които се превърнаха в голяма мартеница.

Всички посетители в Центъра за административно обслужване в сградата на Общината и в изнесените офиси също получиха един малък жест – мартеничка.

Баба Марта посети и Община Ямбол, за да подари мартенички на кмета Валентин Ревански и общинските служители.

Тодорка Димитрова, жената, преобразена в Баба Марта, вече 18 години изработва мартеници и радва малки и големи в град Ямбол навръх 1 март.

Тази година тя е изработила около 1300 мартеници, които щедро раздава на хората, пожелавайки им да са здрави, румени и засмени.