Празничен концерт в село Дражево

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост събра ученици, учители и родители в читалище „Прогрес 1936“ – с. Дражево. Прозвучаха звуците на „Химн на Кирил и Методий“. За святото дело на първоапостолите, за мисията на всеотдайния учител, за отговорността на родителите към образованието на децата им, за стремежа, който учениците трябва да имат към знанието, слово произнесе г-жа Марина Николова, директор на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ – с. Дражево.

Почетна грамота за цялостен принос към учебно- възпитателния процес бе връчена на г-жа Лидия Мироненкова – старши начален учител, която 43 години от живота си е посветила на учениците и училището.

Грамоти за спечелените призови места в националния конкурс „Вяра и упование“ бяха връчени и на трима ученици – Богомила Монева, Стефани Митева и Мануел Данчев.

С „ Песен за буквите“ и със стихотворение за Кирил и Методий, на сцената на читалището дебютираха първокласниците, а по-големите ученици представиха литературно- музикална композиция „Знанието е сила“.

Гостите от детска градина „Изворче“, група „Пчелички“ с. Хаджидимитрово и самодейките от Народно читалище „Васил Левски-1950“, с. Хаджидимитрово впечатлиха присъстващите със своята „Седянка- приказка на едно село“ – постановка на Диян Ставрев, ученик в Езикова гимназия „Васил Карагъозов“- Ямбол. Пиесата е по проект „Мостове на доброто“ и участва в конкурса „Млад благотворител“, а ръководител е вокалният педагог Паулина Чорбаджийска.

Децата от детска градина „Изворче“ – група „Пролет“, с. Дражево развълнуваха присъстващите с танците си, а Дайчовото хоро на четвъртокласничките от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Дражево създаде истински празничен финал на тържеството.

 

Екип на

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

с. Дражево