Празници в село Генерал Тошево

   С много празници и инициативи беше наситен месец ноември за Народно читалище „Развитие-1905“, с. Генерал Тошево, община „Тунджа“.

            На 02.11.2018 г., големият салон на читалището се изпълни с жители и гости на селото, дошли за концерта по случай Деня на будителите. Богатата празнична програма продължи над два часа с изпълнения на самодейните състави към читалището, гостите от Певческа група „Бяла роза“ от гр. Ямбол и много индивидуални изпълнители. Специално за празника бе пресъздаден обичая „Засевки“. Възхитената публика бурно аплодираше всяко изпълнение.

            На 11.11.2018 г. бе честването на 170 годишнината от построяването на храм „Св. Архангел Михаил“, който е най-старият действащ храм на територията на община „Тунджа“. Празничната света литургия бе отслужена от Агатополския епископ Йеротей. След нея бе отслужен водосвет за здраве и раздаден курбан за благословение. В празничната програма, освен самодейците от с. Генерал Тошево се включиха и гостите от Добруджа – Певческа група „Българка“, гр. Генерал Тошево.

На 21.11.2018 г. бе отпразнуван Денят на християнското семейство, както и диамантената сватба на семейство Анка и Георги Русеви, и златните сватби на семействата Радка и Стоян Колеви и Димка и Георги Пееви.

 

Читалищно настоятелство

на НЧ „Развитие-1905“

с. Генерал Тошево