Празник в село Козарево

Пенсионерският клуб в с. Козарево, община „Тунджа“, отпразнува своя 5-годишен юбилей.

Гости на тържеството бяха заместник-кметът на общината Станчо Ставрев, Йордан Колев – главен експерт в дирекция „Хуманитарни дейности“ и кметът на селото Теодора Тачева.

Поздрав към  членовете на клуба по повод  юбилея  поднесе Станчо Ставрев. Той връчи и подарък от името на кмета на общината Георги Георгиев.

Кметът на селото Теодора Тачева също поздрави пенсионерите, като им пожела здраве и дълголетие и успешна работа на клуба занапред в годините.

С вълнение председателката на клуба Къна Симеонова разказа за неговата богата дейност, за изпълнените с веселие и жар дни на хората от третата възраст. Тя изказа благодарност за непрестанната подкрепа от страна на ръководството на общината за поддържането и обогатяването на материалната база на клуба.

Възрастните хора поднесоха празнична програма, включваща песни и сценки.

По време на празника мъжката група представи своя нов дует „Козият рог“ с тъпанджия Иван Иванов и акордеонист Петър Вичев. Всяка вечер мъжката група се събира на раздумка в клуба и от там се поражда идеята за този дует. И двамата музиканти са самоуки, но свирят превъзходно. Отговорникът на мъжката група Иван Йорданов лично поздрави гостите с народна песен.

Приятната обстановката, която община „Тунджа“ е осигурила в клуба, кара възрастните хора да се чувстват спокойни, пълноценно да прекарват своите дни и да се включват с удоволствие в клубните инициативи.

Дълго не стихваха веселите песни в изпълнение на юбиляри, както и народните хора, в които никой не почувства умора.

Пресцентър „Тунджа“