Празник в Дневен център за стари хора в с. Генерал Инзово

На 02.09.2022 г. Дневен център за стари хора в с. Генерал Инзово, община „Тунджа“, отбеляза своята тринадесета годишнина.
На тържеството присъстваха Георги Георгиев – кмет на община „Тунджа“, Нели Славова – председател на ОбС „Тунджа“, Мартин Енев – кмет на с. Генерал Инзово, Димитър Димитров – заместник-кмет на общината, гости от населеното място и ръководители на социални услуги в общината.
Празника откри Златка Димитрова – ръководител на ДЦСХ в с. Генерал Инзово, която не успя да скрие емоциите си, че отново празнуват заедно, след двегодишно прекъсване „… Успяхме да превърнем социалната услуга не само в наша цел, но и в мисия…Огледайте се наоколо, погледнете свършеното от нас – условията, които сме създали и предлага услугата, нашите сувенири и терапии които правим, погледнете нашите потребители – това е живата история на услугата – това са 13 години ДЦСХ, хората и всичко свързано с тях. Като части от един голям пъзел събрани заедно….Всеки носи и слага своя отпечатък, за да бъде днес Дневният център това, което е…“, сподели тя в трогателното си слово.
Кметът на община „Тунджа“ също поздрави персонала и потребителите в Дневния център. Той подчерта, че изключителен приоритет на общината е грижата за възрастните хора и тя ще продължи усилията си в тази посока, защото с достойния си житейски път те заслужават адекватни грижи. Припомняйки трудното начало, създаването на максимално добри условия като материална база, Георги Георгиев изказа благодарност на екипа за работата и специалната връзка, която са изградили с потребителите и поднесе подарък за Дневния център.
Празникът продължи с интересни детски игри от миналото, представени от бъдещия първокласник Атанас Христов и потребителката Радка Димитрова. С песни поздравиха присъстващите сладкогласните Радка Караникова и Пенка Стоянова. Освен музикален талант, потребителите показаха и театралните си умения със забавен скеч, представен от Радка Караникова и Мария Шопова.
В програмата участваха и Детска танцова формация „Акбунарчета“ при НЧ „Н. Й. Вапцаров -1926”, с. Генерал Инзово, която получи заслужени аплодисменти за изпълненията на хора от различни фолклорни области.
Гостите получиха ръчно изработени от потребителите сувенири с житни класове. Дневният център в с. Генерал Инзово получи още подаръци – градинска пейка от кмета на селото.
С приветствие и подарък се включи и Янка Лилова – кмет на селото във времето на създаването на Дневния център и настоящ председател на читалищното настоятелство на НЧ „Н.Й.Вапцаров-1926“.
В края на тържеството бе поднесена торта, която по традиция разряза лично кметът на община „Тунджа“.