Полицейска операция

При специализирана полицейска операция служители от ОДМВР – Ямбол иззеха крадени автомобили, антични предмети,  огнестрелни оръжия и боеприпаси

 Операцията за противодействие на престъпления против собствеността и такива, свързани с МПС е проведена вчера по план, утвърден от директора на областната дирекция. В нея са участвали криминалистите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и служителите от Районни управления Ямбол и Тунджа.  В хода на акцията са извършени полицейски и процесуално следствени действия на два адреса ползвани от 41-годишен гражданин на Ямбол.

При претърсване в индустриално хале, находящо се на ул. „Клокотница“ са намерени два автомобила марка „Фолксваген“, които са обявени за издирване, като обекти на кражби. Иззети са и вещи и части от МПС. Непосредствено до халето е установен микробус „Мерцедес“ с видими интервенции по рамата. Във втория имот, находящ се в село Веселиново, обитаван от 41-годишния мъж и негови близки са намерени и иззети: обявен за издирване лек автомобил „Мерцедес“, лек автомобил „Фолксваген“ с интервенция на номера на рамата, с поставен нов, отговарящ на друг модел, купе на лек автомобил „Ауди“ със заличени номера. Иззети са и два бойни  пистолета и револвера, самоделен пистолет, пушка тип „Помпа“,  еднозарядна пушка, над 130 боеприпаси от различен калибър, над 60 антични монети, накити и медальони и две икони. Произходът на намерените автомобили, вещи и предмети е в процес на изясняване. За съпричастност към престъпните деяния, с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържана 33-годишна жителка на Ямбол. Продължават полицейските действия по издирването на 41-годишния мъж, ползвател на имотите. По случая се води досъдебно производство. Следствените действия се провеждат под надзора на Районна прокуратура -Ямбол.