Полицай е ранен след среднощна гонка в Бургас, издирва се 24-годишен софиянец

38-годишен полицай е ранен при среднощна гонка с криминално проявен мъж от столицата, който успял да се измъкне и се издирва. 

Пострадалият служител на МВР е с комоцио, настанен в УМБАЛ Бургас.

Екшънът започнал около 02.30 ч. тази нощ, когато екип на Пето Районно управление се опитва да спре със звуков и светлинен сигнал лек автомобил „Фолксваген Голф“, с бургаска регистрация, движещ се в района до бл. 9 в к-с „Изгрев“. Водачът на автомобила не се подчинил на полицейското разпореждане и ускорявайки скоростта си, се опитал да избяга, насочвайки се към блокове 5 и 7. Там преминава през спусната бариера на паркинг, излиза на ул.Транспортна“ и се насочва в посока гробищния парк.

Автопатрулът последва автомобила, движейки се по успоредната на „Транспортна“ улица. На кръстовището с ул. „Петко Задгорски“ фолксвагенът блъска странично полицейския автомобил,  . управляван от 38-годишния взводен командир Иван ПанчуковБеглецът изоставил автомобила и се е укрил, но е установено, че това е 24-годишен криминално проявен софиянец. Издирването му продължава, уточни говорителят на полицията Цветелина Рандева.

За да подкрепи морално пострадалия си колега, днес директорът на ОД МВР Бургас старши комисар Емил Павлов го посети в болницата.

novini.bg