Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия в област Ямбол за парламентарните избори

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов проведе консултациите за определяне състав на Районна избирателна комисия в област Ямбол, с представители на парламентарно представените партии и коалиции, за провеждане на изборите за 44-то Народно събрание. Този път политическите сили се споразумяха за състава на комисията.
На днешните консултации участваха : ПП „ГЕРБ“, Коалиция „БСП лява България“, ПП „ДПС“, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Коалиция България без цензура, ПП Атака и Коалиция АБВ.
Съставът на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ПП ГЕРБ ще има четирима членове. Предложението на най-голямата парламентарно представена партия е председател на комисията да бъде Екатерина Янева. „БСП лява България“ участва в комисията с двама членове, ДПС – двама, всички останали партии имат право на по един член в комисията. По време на заседанието се стигна до предложения за двама заместник-председатели от БСП лява и България и Патриотичен фронт. Това са Марияна Гърдева и Весела Караманова. Секретар на комисията ще бъде представител на ДПС – Лора Каламерова.
Областният управител ще изпрати поименното предложение до Централната избирателна комисия за състава на РИК Ямбол.Съгласно изборните правила до няколко дни ЦИК ще назначи Районната избирателна комисия за 31-ви Ямболски избирателен район.
Изборите за 44-то Народно събрание на РБ са насрочени за 26 март 2017 година.