Поетът Петър Андасаров на среща с ямболската публика

cof
На 10 юли 2024 г. в читалнята на Регионална библиотека „Г.С. Раковски“, Ямбол се проведе литературна среща, посветена на творчеството на поета Петър Андасаров. Тя бе организирана от Регионалната библиотека и Дружеството на писателите в Ямбол.
В срещата взеха членове на Дружеството на ямболските писатели, учители, лекари, художници, журналисти, читалищни дейци, издатели, общественици, приятели и почитатели на творчеството на изявения български поет, публицист, журналист и общественик.
Творческата вечер бе открита с кратко приветствие от литературния критик Димитър Бечев, директор на библиотеката.
Обзорен творчески портрет за Петър Андасаров направи литературният критик, поет и издател чл. кор. Иван Гранитски. В него той очерта самобитното присъствие на писателя в литературната панорама на България през последните шест десетилетия.
Вълнуващ авторски рецитал сподели с присъстващите самият автор на множество знакови за българската поезия книги. Участниците в литературната вечер се насладиха на звънкото метафорично слово на поета, на неговото лирично многообразие, на ярко изявения обществен и родолюбив патос в стиховете му.
Сърдечен поздрав към твореца отправи поетът Стойчо Станев, а актьорът Кольо Пехливанов прочете стихотворение от Тенко Тенев, посветено на Петър Андасаров.
Авторът отговори на многобройните въпроси, благодари на културната общественост на Ямбол за сърдечния прием и топлота, за любовта към поезията и раздаде множество автографи на ценителите на изящното слово.
Водещ на творческата среща бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.
cof