Пет горски стопанства помагат в разчистването след бурята в Бургаско

Общо пет териториални поделения на Югоизточно държавно предприятие – Сливен са взели участие в разчистването на отломки и паднали дървета след ураганния вятър, преминал на 17 септември през област Бургас. Горски служители от ДГС-Бургас, ДЛС-Ропотамо, ДЛС-Несебър, ДГС-Ново Паничарево и два екипа от ДГС-Айтос са били на разположение в отстраняването на паднали дървета и клони в гр. Бургас и гр. Поморие.

Лесовъдите споделят, че нанесените щети са неизмерими, а броят на изкоренените и пострадали дървета към този момент не може да бъде посочен. Горски служители от стопанствата са взели активно участие и в разчистването на общински и републикански пътища в областта, които са били затворени вследствие на паднали дървета. С помощта на екипите от горските стопанства, за кратко време те са освободени за преминаване на пътуващи автомобили.

И днес горски служители от ДГС-Айтос продължават да са на терен в община Поморие, за да помагат в разчистването на останали паднали дървета и клони по улиците. От ръководството на ЮИДП-Сливен отправят сърдечни благодарности към всички колеги, участвали в каузата и ги поздравяват за проявените благородни действия и съпричастност!