Петнадесето издание на изложба „Светлината“

Изложба „Светлината“ се провежда за петнадесета поредна година. Тя стартира за първи път през 2006 г. и има за цел да представи творчеството на художниците от Ямбол и региона. Традиционно се провежда на празника на града – Свети Дух.
От 2014 г. към формата на изложбата се наложи практиката да се кани по един гост. Това бяха съответно художниците Ганчо Карабаджаков (2014), Иван Газдов (2015), Иван Пазламачев (2018) и Елена Парушева (2019), които са родом от Ямбол, но отдавна живеят и творят извън рамките на града и дори на страната.
През 2016 бяха представени трима художници от гр. Бургас – Георги Динев, Огнян Петков и Петър Пецин, а през 2017 – трима художници от гр. Сливен – Петър Кайраков, Стефан Кънев и Тодор Терзиев.
Тази година специален гост на изложба „Светлината“ е художникът Иван Димов, който се завръща на ямболска сцена след десетилетия отсъствие.
Предвид ситуацията на пандемия, обхванала целия свят, тазгодишното издание на „Светлината“ ще бъде открито на ново пространство – в градинката пред пощата – около часовника. Това ще се случи на 8 юни от 17:30 часа.
От 9 юни изложбата ще бъде пренесена в залите на галерията и ще може да бъде разглеждана през целия месец.
Тези промени са продиктувани от желанието на екипа на галерията да съхрани този важен за развитието на изкуството в Ямбол формат, за да може той и занапред да се развива и да показва творците на нашия град.