Парламентарни избори 2021: Петър Чобанов, ДПС: Индустриален парк и нови възможности за земеделските производители в региона

Доц. Петър Чобанов, гражданска квота и втори в листата на ДПС за 31 МИР-Ямбол: 

За осигуряване работа на хората и за свобода на бизнеса говорим от началото на нашата кампания. Ще продължим да работим тази посока и след 4 април,  за да може бизнесът да диша спокойно и да се развива, да няма страх, да няма натиск по пътя към това ускорено развитие,  за което говорим.

   Конкретно за Ямбол, ние кандидатите за народни представители от ДПС се ангажираме да реализираме идеята за индустриален парк, който да се ползва с всички удобства – инфраструктурни и като достъп за финансиране. Индустриален парк, който  да се включи в това, което се създава тепърва в Европа , а именно т.нар. вериги на доставки и предлагане. Това е съвременен начин да намерим своето място там, където сме силни  и можем да произвеждаме , но с идеята за по-висока добавена стойност – т.е. да не сме в самото начало при суровините, а да предлагаме вече готов продукт, който носи по-голяма печалба и по този начин помага за развитието.  

Друго, с което се ангажираме,  е да да гарантираме, че Ямбол ще се включи в т.нар. фонд за справедлив преход. Към момента такива са три региона в страната, но ние ще лобираме Ямбол също да попадне сред тях.

Обмисляме и ще реализираме проект, който е възможност по-малки и средни земеделски производители да имат доспът до бази, където да складират продукцията си и след това с тази продукция да могат да получават сертификати  срещу, които да получават търговско кредитиране – т.е. наистина да могат да мислят как сами да си купят семената, торовете и да не мислят за по-големите, които после изкупуват продукцията им на далеч по-ниски цени и  получат печалбата, която им се полага.

В неделя хората трябва мислят с главите си и да знаят, че от тях зависи да живеят по-добре. Ние можем да им обещаем нещо, но за да се случи трябва да имаме достатъчно подкрепа. Дойдохме тук с чисти сърца и души, отворени към тях, събрахме един много добър отбор и мисля, че има основание хората да ни повярват и подкрепят. Колкото повече ни подкрепят, толкова повече ще имаме сили и възможности да им помогнем след това.

Купуването и продаването на гласове е престъпление