Парламентарни избори 2021: Историческа беседа и състезание по eърсофт са в основата на патриотична инициатива на „Републиканци за България” в Ямболско

Патриотична инициатива е в основата на срещите на „Републиканци за България” с жителите на ямболската община „Тунджа”. Тя е посветена на годишнината от Одринската епопея и подвизите на българската армия през войните. Днес кандидатите за народни представители на партията бяха в село Крумово, за да се срещнат с жителите му и с хора от съседните села. Като част от събитието на присъстващите бе представена презентация за участието на 29 Ямболски пехотен полк в Балканските войни и ролята му в битката за Одрин. Имащия славата на непревземаема крепост град пада точно на днешната дата, 13 март, 1913 г. След мощна атака на българските войски, кандидат подофицерът Михо Георгиев от с. Добрич, Елховско, издига българския трибагреник върху джамията „Султан Селим”.

Неслучайно инициираме тези събития, коментира водачът на листата в Ямбол Георги Славов. От една страна целта ни е образователна – искаме да припомним на нашите съграждани някои от най-славните моменти от историята ни. От друга желаем да акцентираме върху нашите приоритети в сферата на националната сигурност и отбрана. Сред тях са подобряване на бойните способности на армията, модернизиране на въоръжението, 25 процентно повишаване на заплащането на офицерите, сержантите и войниците, каза още Славов.

След беседата срещата продължи под формата на състезание по еърсофт и стрелба по мишени. Еърсофт (от англ. Airsoft) е военносимулативна игра пресъздаваща военни действия до максимален реализъм. Използват се напълно реалистични реплики на бойни оръжия, изстрелващи пластмасови топчета, в случая по поставени за тази цел макети. Възможността да пострелят и опитат точността си предизвика истински фурор, особено сред младежите. А предоставяйки тази възможност републиканците препращат към историческата памет, когато предшествениците ни с оръжие в ръка са воювали за свободата и независимостта на Отечеството.

Купуването и продаването на гласове е престъпление