Парламентарни избори 2021: Емил Попов, ВМРО: Ще работя за възраждане на промишлеността в област Ямбол

dav

„С целенасочените усилия на ВМРО през настоящия мандат бяха постигнати не малко от нещата, записани в програмата на партията. Почти двойно беше увеличена минималната пенсия – в края на мандата тя достигна стойност от 300 лв. Според нас и това не е достатъчно за осигуряване на достойни старини на нашите родители, които през целия си съзнателен живот са давали своя принос към пенсионната система. Един от основните ни приоритети за следващия мандат е да бъдат преизчислени всички пенсии като по този начин се постигне социална справедливост – хората, които цял живот са внасяли осигуровки да не бъдат на равна нога с тези, които нямат нито лев принос към пенсионната система.“ Това заяви Емил Попов, трети в листата на ВМРО – БНД за област Ямбол. По образование той е машинен инженер, упражнявал е професията си в две от предприятията на територията на Ямболска област. По стечение на обстоятелствата е работил като строителен предприемач, в момента е представител на най-засегнатия от кризата и извънредните мерки туристически бранш.

 „Кандидатирам се за народен представител в листата на ВМРО – БНД за област Ямбол и ще вложа всички усилия в работата по постигане на заложените в програмата на ВМРО цели. За мен като човек и гражданин на България е от особено значение да стимулираме грамотната раждаемост. Раждането на конвейер трябва да бъде спряно на всяка цена. Ще работя за това да бъдат подпомагани родителите с минимум средно образование, които полагат усилия да образоват и децата си. Подкрепям изцяло въвеждането на данъчни облекчения за насърчаване на отговорното родителство, упражнявано от майка и баща, а не от родител 1 и родител 2. Ние от ВМРО сме твърди противници на джендър идеологията и ще продължим да се борим с опитите тя да бъде прокарана до основите на държавността.“

За Емил Попов приоритети са и:

  • В здравеопазването: довеждане до край на ремонтните дейности по новата болница в гр. Ямбол, която е основно лечебно заведение за цялата област, и създаването на условия за подготовка на медицински кадри, които да работят в лечебните заведения и доболничната помощ в област Ямбол.
  • За бизнеса: дигитализация на административните услуги на всички нива и създаване на условия за развитие на промишлеността в област Ямбол.
  • За земеделието: насърчаване на родното зеленчукопроизводство и производство на плодове чрез създаване на борси за производители на плодове и зеленчуци. По този начин ще се скъси пътят от полето до трапезата и ще бъдат избегнати порочните прекупвачески практики.
  • За малките населени места: възраждане на българското село чрез създаване на по-привлекателни условия за живот и работа на младите хора. Подмяна на водопроводната мрежа и изграждане на канализация при липсваща такава чрез използване на средства от европейските структурни и инвестиционни фондове или други донори. Ще работи и за осъществяване на идеята кметовете на малките населени места да станат второстепенни разпоредители с бюджет.
  • Запазване на християнските ценности и обичаи и подкрепа на традиционното семейство.

За подкрепа на приоритетите на ВМРО можете да гласувате с номер 1 в бюлетината и с преференция 103 за инж. Емил Попов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление