Парламентарни избори 2021: Доц.Петър Чобанов, ДПС: Ще приложим програмата за ускорен и догонващ икономически растеж

Ще приложим програмата за ускорен и догонващ икономически растеж, ще възстановим бизнес средата и нормалността за по-добър живот на хората. Това каза кандидатът за народен представител от ДСП за 31 МИР- Ямбол доц.Петър Чобанов в сутрешния блок на бТВ

„Като депутат от ДПС ще бъда полезен със своите знаия и опит, с полезни инициативи както на национално ниво, така и в моя избирателен район – родният ми град Ямбол. От най-високата трибуна ще разкривам истината за състоянието на икономиката, за провалите в икономическата политика на ГЕРБ, а като пример за това ще посоча  2019г.   когато по инвестиции в икономиката и брой на заети сме на нивата от 2006г. Върнахме се с 15 години назад.“, допълни още той. 

В студиото на телевизията доц. Петър Чобанов сподели още, че ако се погледне фискалния резерв ще се види, че в БНБ има само 7,5 млрд. лева, които към края на септември са били 13 млрд.лв. За какво са били похарчени тези пари, попита представителят на ДПС управляващите. „Работодателските организации оценяват, че извън мярката 60/40 пряката подкрепа е 300 млн.лв., посочи кандидатът за народен представител от ямболския избирателен район. 

Залагаме на доверие, солидарност и ясна социална политика, категоричен е доц. Петър Чобанов, който е втори в листата на ДПС в Ямбол. По думите му партията му е готова да възстанови усещането за справедливост и зачитане на фундаменталните права на хората, а с възстановяването на бизнес средата и осъвременяването на пенсиите да върне нормалността в живота на българските граждани. „За да имаме добра пенсионна система трябва да имаме работеща икономика, която ще постигнем с нашата програма“, допълни още той. „Като правителство сме доказали, че когато дойдем на власт размразяваме всички социални плащания и ги повишаваме според възможностите на бюджета“, каза Чобанов. Той поясни необходимостта от създаване на Кодекс за социално подпомагане, в който да бъдат обединени всички плащания, за да се оценят и проследят как си взаимодействат. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление