Памет народна

Тържество по повод Празника на ДГ „Кольо Тенев“-Тенево бе организиран днес 22 февруари 2019 година. Това еденят, в който се навършват 76 години от разстрела на патрона на детската градина Кольо Тенев-РАВАШОЛА.

По неповторим начин педагозите бяха подготвили истински Урок по родолюбие в който децата чрез своето участие показаха, че те знаят и обичат историята на своя роден край и на своята Родина. В песнички и стихове бе отдадена заслужена почит и уважение към героя,който с последния куршум слага край на живота си, за да не попадне жив в ръцете на врага.

Гости на празника бяха кметът на селото Димитър Комитов, близки  от семейството на героя, Живко Желев общински съветник в община „Тунджа“, родители и представители на местната общност.

Празникът бе открит от Директора на Детската градина Нели Славова.

Този празник бе истински символ на достойнството ни като народ да пазим паметта на героите и на отговорността  ни пред бъдещето.Урок, който чрез завета на героя показа на децата, че род и Родина се обичат от сърце, и че  всеки отговорно трябва да избира своя път в живота.

Всички заедно се поклониха пред паметта на героя и показаха и доказаха, че , тачат своята памет и тя  за всички и е над всичко.

Нели Ройдева

Секретар на НЧ „Просвета-1910, с. Тенево