Паметник на Генерал Инзов откриха в Генерал Инзово

В с. Генерал Инзово, община „Тунджа” тържествено бе открит паметник на Генерал Инзов. Гости на мероприятието бяха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, както и скулпторът Петър Попов.

В салона на НЧ „Н.Й.Вапцаров-1926“ председателят Янка Лилова представи презентация за живота и военната кариера на Иван Никитич Инзов, основател на гр. Болград в Р Украйна.

В кратко видеообръщение Сергей Димитриев – кмет на гр. Болград, поздрави жителите на с. Генерал Инзово за идеята да издигнат паметник в чест на генерала и подчерта развитието на братските връзки между двете населени места и община „Тунджа”.

Архимандрит Димитрий и отец Стоян отслужиха молитва пред паметника.

Галин Пантелеев- кмет на с. Генерал Инзово, благодари на всички, с чиято помощ и подкрепа е построен паметника и обърна внимание, че голяма част от средствата са от инициативата „С Тунджа в сърцето- рестарт”, а концепцията за изграждането е на скулптора Петър Попов.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев поздрави всички присъстващи с Денят на Независимостта на България и сподели, че е горд от поредицата от прояви, доказващи, че жителите на селото и общината пазят историята и почитат паметта на своите герои.