Отличените ученици в конкурса за рисунка, графика и макет „Ида от древността, отивам в бъдещето“, посветен на Деня на Ямбол, бяха наградени в Безистена

В зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ бяха наградени победителите в конкурса за рисунка, графика и макет „Ида от древността, отивам в бъдещето“, организиран от Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ – Ямбол и Община Ямбол, посветен на Празника на град Ямбол.

На церемонията присъстваха двама от заместник-кметовете на община Ямбол – Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов.

„Искам да Ви благодаря от името на ръководството за инициативата, чрез която ни давате възможност да видим таланта на нашите деца. Благодаря на всички участници, че чрез техните творби ни давате възможност отново да видим колко красив е нашият град. Пожелавам Ви най-вече здраве и още много успехи. Ние се гордеем с Вас и ще бъдем още по-горди, когато след завършване на висшето си образование се върнете отново в град Ямбол и да го направим място, по-добро за живеене“, каза Енчо Керязов.

Творбите  бяха оценени от жури  в състав: Михаил Попов – лектор, Димитър Братанов – учител, Евгени Генов – учител, Красимира Койнова – учител, Стоян Стоянов – фотограф- дизайнер, председател на Ямболска фотографска общност. Художникът Кольо Костов, уредник на Художествена галерия „Жорж Папазов“ -Ямбол, беше председател на журито.

В категория „Рисунка“ на тема „Ида от древността, отивам в бъдещето“ първо място беше присъдено на Мариана Желева и нейната творба „Църква „Свети Николай Чудотворец“. На втора позиция беше класирана рисунката на Йорданка Генкова – „Оцелял до днес, за да разказва“, а на трето място – Венелина Христова и „Духът на Ямбол“.

Поощрителни награди в категорията бяха присъдени на Росица Кавалова, Габриела Георгиева, Станислава Топалова, Деница Димитрова и Натали Георгиева.

В категория „Компютърна графика“ на първо място беше класирана Йоана Спирова, втора награда получи Станислав Стамов, третата позиция беше присъдена на Иван Иванов.

Анелия Николова, Беатрис Тодорова, Даниела Добрева, Ивет Георгиева, Теодора Тодорова, Виктор Вълев, Александра Хаджиева, Габриел Костов, Галя Пузантова, Данил Христов, Ивона Безова и Росица Трендафилова получиха поощрителни награди.

В категория „Макет“ бяха присъдени поощрителни награди на Александър Ангелов, Ванеса Георгиева, Василена Георгиева, Ясмина Алексиева, Деси Станчева и Емили Атанасова.

Певецът Александър Капралов се погрижи за доброто настроение в залата и поздрави публиката с три изпълнения на популярни български песни – „Крадена любов“ на Графа и Мария Илиева, „Аз и ти“ на Д2 и „Имам само теб“ на Любо Киров.