Отборите на Стралджа и на ПГ „Васил Левски“ – Ямбол победиха в състезанието „Джон Атанасов-бащата на компютъра“

Отборите на Средно общообразователно училище „П.К.Яворов“- Стралджа в първа възрастова група и на Профилирана гимназия „Васил Левски“- Ямбол във втора, спечелиха състезанието по информационни технологии „Джон Атанасов-бащата на компютъра“.

То се проведе на 8 октомври в НТС-Ямбол като част от програмата за отбелязването на 118 г. от рождението на Джон Атанасов. В него се включиха 12 отбора от Ямболска област от ученици от 5 до 10 клас, разделени в две възрастови групи, които представиха своите предварително подготвени проекти. В направление „Мултимедия“ за по-малките темите бяха „Когато класната стая е в къщи, а компютърът е учебник“ и „Проектирам своята бъдеща професия с компютър“, а за по-големите в направление „Мултимедийни приложения“ – „Уча с компютър по всяко време и на всяко място“ и „Компютърът и здравето“.

Кметът на община „Тунджа“- Георги Георгиев, поздрави участниците и награди победителите.

В първа възрастова група 5-7 клас на второ място е отборът на ОУ „Св. П. Хилендарски“, с. Роза, на трето са учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик.

При по-големите на второ място са представителите на ПТГ „Иван Райнов“, които са бивши възпитаници на училището в с. Бояджик.

Трети са отборът на Гимназията по строителство и архитектура, графика и дизайн- Ямбол.

Наградите бяха осигурени от община „Тунджа“ и НТС- Ямбол.