Общински Съвет на БСП -Ямбол: Честит празник!

Уважаеми съграждани!

 

                Днес нашият град отбелязва празника Свети Дух като Ден на Ямбол за 30-и пореден път, откакто през 1993 г. с Решение на Общинския съвет се откликна на една национална инициатива всеки град в България официално да има свой ден. Но  историята на нашия Ден на Ямбол е по-стара. За първи път Свети Дух се отбелязва освен като религиозен, но и като светски празник  на града през 1936 г. Нашите предци са вярвали, че на този ден свещен огън слиза от небето и унищожава всички земни зли духове.

             Този ден е обединявал 87 години всички нас, гражданите на Ямбол. Тези, които са родени тук, и тези, които са свързали съдбата си с него, независимо от възраст, националност, религия, политически пристрастия, професия, станал е за тях скъп и любим. Гордеем се със славното минало на Ямбол – заслуга на много поколения наши съграждани, дали безценен принос за създаването на този някога голям промишлен, транспортен, научен, образователен и културен център в Югоизточна България. Днес все още се надяваме той  да се превърне в динамично развиващ се модерен европейски град, запазил своята историческа идентичност и характерен архитектурен облик съчетани с уникалната красота и чар на неподправена провинциална интелигентност, която до сега винаги е била показателна.

              И най-важното! Никога не трябва да забравяме, че основното богатство на Ямбол са неговите жители, които искрено го обичат и отдават своята сила, талант и знания в името на неговия просперитет. Където и да се намират днес онези от тях потърсили по-добра реализация някъде по света, трябва да знаят, че ги чакаме  да се върнат у дома, при нас! Любимият град пази за тях събития, спомени и емоции.

              Всеки официален празник е повод за размисъл за мястото му в държавата и в живота на гражданите в този град. И, може би, нашите мисли не винаги са толкова празнични, но те са необходими, защото ни карат да осъзнаем колко е важно да намерим верния път, за да поправим допуснатите грешки – нашите и чуждите. Предстоят ни още много сериозни задачи за подобряване атмосферата в общия ни дом. С обединени усилия, здрав разум и разбирателство ще успеем да ги решим. А ние, социалистите, ще направим всичко възможно и необходимо комфортът и благополучието да станат по-добрата база за живот в нашия град. Защото можем да го постигнем заради вас!

                Уважаеми жители на град Ямбол, всички вие, които сте родени, израснали тук, всички на които професионалните им задължения са ги довели в нашия град или  са дошли на гости в празничния ден. Този град, с неговата история, неговите традиции, неговите заслуги, постижения и планове за бъдещето съществува заради вас и чрез  вас – хората. Вие сте неговото сърце, неговата душа, неговите фенове и неговите любими „звезди“. Днес е вашият празник.

               Общинската организация на БСП в Ямбол ви желае дълголетие, любов и щастие. Ще се борим животът тук да оправдае всичките ви надежди и стремежи, да ви даде вдъхновение, енергия за по-нататъшен просперитет, за да заема винаги специално място в сърцето на всеки от нас.

                  Поздравяваме ви за Деня на Ямбол и ви желаем да живеете щастливо и красиво тук и неуморно да вярвате само в най-доброто, което ще ви донесе бъдещето!
            

                   Честит Празник!

 

Ямбол,5 юни 2023 г.                                       Общински Съвет на БСП -Ямбол