Общински празник „Водим бъдещето за ръка“

Центърът за подкрепа за личностно развитие – Общински център за изкуство и извънучилищни дейности „Тунджа“, с. Кабиле  беше домакин на Общинския детски празник „Водим бъдещето за ръка“.

Празникът на децата от община „Тунджа“ споделиха Георги Георгиев – кмет на общината, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев, общински съветници, Георги Динев – кмет на с. Кабиле и официалните делегации от град Руза, Московска област на Руската федерация и град Болград, Република Украйна.

Гости на цветното и весело детско празненство бяха и потребителите на Дневния център за възрастни хора с увреждания „Св. Франциск“ в с. Веселиново, община „Тунджа“.

С песента „Хей, приятелю здравей!“  младежката театрална група към Народно читалище „Светлина -1928“, с. Безмер поздрави всички гости и участници в събитието. Ръководител на самодейците е Николай Вълканов.

Децата  рисуваха с художниците Николай Димитров и Даниел Дубаров стенопис с различни елементи от българска черга на фасадата на Центъра.

Повече от двеста деца от общинските детски градини сътвориха пъстър, шумен и усмихнат празник.

С богата програма по повод Деня на община „Тунджа” –  22 април, детският празник потвърди, че децата се чувстват значими, обичани и ценени.

Благополучието на децата на община „Тунджа“ е споделена грижа и отговорност.  В своето обръщение към децата, кметът на общината сподели:

„…Мили деца, аз и моят екип, вашите учители и възпитатели, всички работим с грижа за вашето порастване, така че да имате щастливо детство в нашите детски градини и в селата, където живеете.

Вие сте не само смисъла на живота за вашите родители, но и бъдещето на нашата община…“

 Като подарък и жест на благодарност децата подариха на кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев кошница с „букет“ от усмивки.