Община Ямбол организира „Пролетно почистване на Ямбол“ – 2023  на 14 май

Община Ямбол кани жителите на града да станат част от инициативата „Пролетно почистване на Ямбол“ – 2023, която ще започне в 9:00 часа на 14 май, неделя. Тя ще обхване местата за обществено ползване, междублоковите пространства, прилежащите площи към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове и административни сгради, паркингите, детските и спортни площадки или замърсени територии, които се намират извън пределите на града.

В каузата за чиста околна среда могат да се включат граждани, домоуправители на жилищни сгради, представители на фирми, неправителствени организации, търговски обекти, държавни и общински институции.

Граждани и организации могат и да сформират групи и имат възможността да заявят участие в кампанията до 5 май 2023 г. на тел.: 0884/308044 или на e-mail: komunal_yambol@abv.bg. Необходимо е да изпратят следната информация: район на почистване, контейнерна площадка (при почистване в града) или зона (при почистване извън града), където ще оставят събраните отпадъци, численост на екипа, телефон за контакт, заявка за чували и ръкавици (при желание).

Община Ямбол ще извозва събраните отпадъци до отредените за целта места.

Нека се обединим и заедно, като общност, да запазим нашия град чист и красив за всички нас!