Община „Тунджа“ отбеляза 150 г. памет и безсмъртие на Васил Левски

   Пред паметната плоча на Апостола на училището в с. Тенево, което носи неговото име, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, заместниците му Светла Стоянова, Димитър Димитров и Светозар Грозев, учители и ученици от Обединено училище „В. Левски“, детската градина, представители на читалището и певческа група „Карапчанка“ от с. Маломир си припомниха величието на неговото дело и му отдадоха почит.

     В програмата, посветена на Апостола, се включиха със стихове и песни децата от ДГ „Кольо Тенев“ с. Тенево, възпитаничка на училището рецитира стихотворение, певческа група „Карапчанка“ от с. Маломир изпя „Вдигна се турчин юзбаши“, а Димка Демирева и Росица Иванова от с. Маломир изпълниха любимата песен на Левски.

     „Преди 150 години, на „черното бесило“, завършва земният път на Васил Левски и започва пътят на неговото безсмъртие“, каза в словото си за Апостола кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. „Левски ни остави заветните „Дела трябват, а не думи.“ И за мен реалните ни действия в полза на родния край и на Родината са по-добрия начин да изразим  преклонението си пред него“, изтъкна още той.

Венци и цветя в знак на почит и преклонение пред Апостола бяха поднесени на паметната плоча, всички присъстващи сведоха глава в негова памет.