Община „Тунджа“ обявява конкурс за литературна творба, рисунка и фотография на тема „Красива си земя, тунджанска“

Конкурс „Красива си земя, тунджанска“ обявява община „Тунджа“ по повод 35 години от създаването й и във връзка с Деня на общината – 22 април.

Конкурсът е в три категории – литература, изобразително изкуство и фотография на деца, ученици, младежи и жители на общината.

В категория „Литература“ са определени три възрастови групи за участниците – от 7 до 11 години, от 11 до 18 години и над 18 години, а жанровете са – приказка, разказ, есе и стихотворение.

В категория „Изобразително изкуство“ могат да се включат и по-малки участници – първата възрастова група е от 4 до 7 години, втората – от 7 до 10 г., третата от 11 до 19 г. Рисунките могат да бъдат свободна техника, няма ограничения в избора на материали.

В категория „Фотография“ няма възрастови ограничения, снимките могат да изобразяват природа, традиции, ежедневие, празници и др.

Кандидатите имат право да участват с по една творба и в трите категории, ако отговарят на изискванията за възраст.

Краен срок за представяне на материали за конкурса – 4 април, резултатите ще бъдат обявени на 15 април в рамките на „Общинския празник „Водим бъдещето за ръка“ в с. Козарево.

Жури от писатели, художници и фотографи ще определи победителите.

Статутът на конкурса може да бъде открит на страницата на община „Тунджа“ на адрес:

https://tundzha.bg/t-up/news/2022/032022/14032022/Statut-konkurs.pdf