Обръщение на кмета Валентин Ревански

Приятели и съграждани!
Днес е моят пети работен ден, време през което се запознах с работата на отделите и дирекциите на общинската администрация. Със служителите проведохме открити и честни разговори за част от проблемите на Ямбол, обсъдихме и възможните им решения. Още в началото заявих, че няма да търся реваншизъм към никого, но ще настоявам всеки съвестно да си върши работата, да защитава интересите на общината и гражданите, да спазва законите.

Документите, които трябва да бъдат одобрени от кмета и ръководната администрация, не са малко и това отнема голяма част от деня ми. Както вече споделих , моята сила е да бъда сред хората и заедно да търсим решение на натрупалите се пред годините нередности. Тази седмица ще обявя имената на заместниците ми, както и на секретаря на Община Ямбол. Уверен съм, че както аз, така и гражданите на общината, ще могат да разчитат и на тяхната помощ при текущата работа и извънредни ситуации. Сигурен съм и в това, че моят екип ще работи с всички сили за хората от нашия град!
Отново казвам, че няма да правя компромиси, ако някой от тях не се справя с работата, но вярвам, че ще дадат всичко от себе си, за да оправдаят доверието на ямболлии.

Възможно е да се наложат и определени корекции в структурата на община Ямбол, в частност на някои от дирекциите, но това ще се случи след като детайлно се запознаем с работата, която извършват.

Предстои по-подробно да се запозная и с общинските предприятия, в дейността на които е възможно да бъдат направени промени, след отправено предложение към ОбС.
Целта е те да подпомагат по-добре община Ямбол, както и да бъдат от полза на гражданите. Желанието ми е да има реално работещи общински предприятия, които оперативно и бързо да реагират при проблеми и да поддържат градската среда. С голяма част от нередностите вече сме запознати, защото бяха споделени пред екипа ни по време на срещите, които проведохме в различни квартали на нашия град.
Обещахме ви, че тези срещи с гражданите на Ямбол ще продължат и след кампанията. Въпреки, че м. декември е празничен, ще разчитаме на Вас отново да отделите от времето си, за да се срещнете с нашия екип и вече със служители на Община Ямбол. Призовавам Ви, детайлно да споделите пред тях проблемите на Вашата улица/квартал, след което ще бъде изготвен план за отстраняваме на проблемите и визия за предстоящото развитие на съответните места, според нуждите на гражданите.

Не на последно място, искам да Ви съобщя, че приемният ден на кмета и на ръководната администрация (заместник-кметове по ресори, както и друга администрация) ще е всеки петък, след 11.00 часа. Записването ще бъде в Центъра за услуги и информация в Община Ямбол.

Надявам се, работата в Община Ямбол и нейните предприятия да бъде реорганизирана максимално добре и в най-кратки срокове! Разбира се, това зависи и от дейността на ОбС, както и от всички служители. Отново искам да ги призова – работете в интерес на гражданите, бъдете съпричастни с проблемите на града и хората, отнасяйте се с човещина към ямболлии!

Благодаря за вниманието!

С уважение,
Валентин Ревански