Нов пенсионерски клуб беше открит в село Роза

Нов пенсионерски клуб беше тържествено открит в с. Роза. Пенсионерите от клуб „Дълголетие“ бяха много щастливи, че имат нов, обновен и функционален клуб, след като беше открито най-правилното място за него в центъра на селото, общината го ремонтира и изгради кухненски кът, за да могат пенсионерите да се събират и да си организират тържества.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев припомни перипетиите, през които премина клубът, преди да му се намери най-подходящото място в центъра на селото до кметството и осигуряването на оборудване. Той поздрави селото, че в подготовката на откриването са се включили всички – пенсионерите, младите хора в селото и децата. Той изтъкна, че в общината има 40 пенсионерски клуба, които са оборудвани с общински и европейски пари, за да се създадат максимално добри условия пенсионерите да се събират, да общуват, да им е приятно и да празнуват поводите за радост и веселие. Той пожела на всички пенсионери преди всичко здраве, да са усмихнати и лъчезарни, все така активни и да имат само хубави поводи за събирания.

Председателката Денка Петкова благодари на община „Тунджа“ и лично на кмета Георги Георгиев за обновения клуб, за подкрепата и съдействието, което винаги са получавали през всички 18 години, откакто съществува клубът.

Децата от полудневната детска градина поздравиха всички със стихотворения и песни, а певческата група „Росна китка“ към пенсионерския клуб отправи музикален поздрав към всички.

Гости на празника бяха и председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, общински съветници, секретарят на общината и кметът на селото Марко Стоянов, който не пропусна да изтъкне, че на този нов клуб ще му ходи и обновен площад.

По повод откриването на пенсионерския клуб домакините бяха организирали два конкурса – за най-красива градина не само в с. Роза, но и в цялата община, и кулинарен конкурс „С гозбите на баба“.

Получилите първо и второ място в конкурса за градина – Елена Димитрова от с. Завой и Димитрина Кабранска от с. Калчево дариха подаръците си – цветя, на пенсионерския клуб и на читалището на с. Роза.

Оспорвана беше и надпреварата в кулинарния конкурс, масите бяха отрупани с домашно приготвени вкусотии и напитки – журито беше истински затруднено да определи победителите.

С песни и танци пенсионерите откриха новия си клуб и си пожелаха отново да се събират и да празнуват заедно.