Ново: Безплатна правна информация за гражданите в Регионална библиотека „Георги С. Раковски“ – Ямбол

Съвсем нова, полезна услуга предоставя Регионална библиотека „Георги С. Раковски“ – Ямбол на гражданите на област Ямбол. Всеки посетител на библиотеката има възможност да получи напълно безплатно правна информация относно правни въпроси или казуси, които му се налага да решава в своето ежедневие.

Изправени сте пред правен казус, който трябва да разрешите? Но не знаете от къде да започнете? Нямате средства за скъпи юридически консултации? Регионална библиотека „Георги С. Раковски“ – Ямбол ще Ви насочи как да се справите с юридическите проблеми, които имате.

 

Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация Глобални библиотеки – България, и с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.

 

Гражданите имат възможност да зададат своите правни въпроси на email libyambol@mail.bg , както и на място в библиотеката. След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Библиотеката, както и правната клиника гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация.

 

В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.

 

Примери:

Как да Ви признаят трудов и/или осигурителен стаж, ако сте работили в чужбина;

Какво да направите ако бездомни кучета ви нахапят на улицата;

Ако сте пенсионер, работодателят длъжен ли е да удържа вноските за осигуряване и други.

 

За контакти и допълнителна информация:

Регионална библиотека „Георги С. Раковски“ – Ямбол

Читалня ; тел. 0877 351 849

Фондация Глобални библиотеки – България

Спаска Тарандова: 02 465 10 76, 0892 219 360, starandova@glbulgaria.net

Стоян Лазаров:  02 465 10 76, 0892 219 365, s.lazarov@glbulgaria.net