Нови училищни автобуси за шест училища в областта

Шест нови училищни автобуса пристигнаха в област Ямбол за четири от общините. Училищните автобуси и микробуси са предоставени от Министерство на образованието и науката. Новите училищни автобуси са закупени със средства от държавата. През 2019г. Министерски съвет одобри средства в размер на 20 млн. лв. за закупуване на училищни автобуси.
За област Ямбол автобусите са 6. Един за община Ямбол, един за община „Тунджа“. За община Стралджа автобусът е за нуждите на училището в село Войника. Община Елхово също получава един нов автобус. Има нови училищни автобуси и за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Елхово и ПГМС „Ернесто Че Гевара“ с. Бояново.
Предоставените нови автобуси са част от продължаващата активна политика на министерството за улеснен достъпът до образование на децата и учениците в задължителна училищна възраст, в чието населено място няма училища. „В област Ямбол имаме не малък брой пътуващи ученици в общините и между общините, затова трябва да осигурим правото на всяко дете на образование и достъп до училище, затова подкрепих исканията на общините и училищата, подали заявка за нови автобуси и съм радостен, че министерството осигури тези нови автобуси за учениците“, каза областният управител Димитър Иванов.