Нови международни призове за ПГ „Васил Левски“

В деня на почит към своя патрон учениците и учителите на ПГ „Васил Левски”  за пореден път отново утвърдиха имиджа на своето училище като място за израстване и изява на младите хора. Този път признанието за даровитите ни възпитаници пристигна от Италия. На кратка церемония бяха връчени отличията на  участниците в Проекта на Федерацията на италианските учители и Фондация „Марко и Алберто Иполито”.  Проектните събития за 2020 г. са  подчинени на темата „Раста, променям се, съм”. Тяхната цел е  да накара младите хора да разберат развитието на различните етапи от живота, които включват физическо развитие и съответното образователно и емоционално обучение, позовавайки се на примера за растенията: как семето се превръща в растение и расте и се трансформира в зависимост от вниманието и непрекъснатата грижа на стопанина, обогатявайки се с клони и листа и след това със скъпоценни плодове. По същия начин се разгръща процесът на човешко раждане, растеж и съзряване. Осъзнаването и разсъждаването върху това е от изключителна важност за изграждането на личността. Всичко – чувствата и емоциите, принципите трябва да допринесат заедно с физическата трансформация за формирането на отговорни хора, способни да избират своето добро, собственото си щастие в хармония с растежа и общото благо на обществото, към което принадлежат.

Четиринадесетото участие на гимназията в конкурсите на проекта донесе специалната награда за поезия на името на Катя Пангало „Подари ми една усмивка” на Борислава Чорбаджийска от 12 Б клас, специална грамота за разказ на Мирена Кацарова (випуск 2020г.) и специалните отличия за фотографиите на Пламена Христова от 11 А, Никол Стоянова от 11Б, Живко Петков от 11Б и Гергана Караденизова от 11 Г клас. Творбите на нашите гимназисти се отличиха сред конкурсните работи на ученици от девет държави – красноречиво доказателство за респектиращото ниво и значимост на този международен форум.

Поздравления за даровитите ни възпитаници и техните преподаватели! ПГ „Васил Левски” отново заяви себе си като територия на креативност  и вдъхновение, където се провокира и подкрепя творческата изява на личността.