Новият главен секретар на МВР представи приоритетите си

Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров представи пред журналисти най-неотложните приоритети и задачи, които стоят пред ръководството на МВР.

На първо място Тодоров постави овладяването на горските пожари в страната, а на второ – ограничаване на емиграционния натиск спрямо България. На следващо място идва борбата с битовата престъпност във всяко едно населено място на страната, което изисква систематични мерки по превенция и бързина по работа на горещите следи, обясни Петър Тодоров.

,,В този активен летен сезон като задача стои и въпросът с превенцията и засилване на контрола по пътната безопасност. С цел ограничаване войната по пътищата системно провеждаме полицейски операции, включително и днес започва такава, която е свързана с ограничението на скоростта“, добави още той.

Като последен, но не по важност приоритет Петър Тодоров посочи борбата с настъпващата поредна вълна на коронавируса, уточнявайки, че действията на МВР ще бъдат съгласувани спрямо указанията на Здравното министерство и РЗИ-тата по места.

novini.bg