На 6 май в Ямбол

Личен състав от 47 военнослужещи и офицери от военно формирование 52590 – Ямбол ще участва в тържествения ритуал по случай 6-ти май в Ямбол, което ще се състои на 06.05.2017г., от 10:30 часа, на площада пред Община Ямбол. Личният състав на представителната рота от Ямболския гарнизон включва офицери, сержанти и войници от 42-ри механизиран батальон, както и от военни формирования 54100 – Ямбол и 26 030 – Безмер.

С тържествена церемония по издигане на националния флаг, водосвет за здраве и преминаване в тържествен марш, военнослужещите, представители на държавната и на местната власт, на военно-патриотичните организации, жителите и гостите на областния град, ще бъде отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия. Офицерът, определен за издигане на Националния флаг, е капитан Господин Коев – командир на зенитно-ракетен артилерийски взвод на военно формирование 52590 – Ямбол.

    Преди началото на тържествената церемония, в програмата за общоградското честване на празника е предвидено литийно шествие с иконата на Свети Георги, с място на тръгване – от  храм „Св. Георги Победоносец“ в кв. „Каргон“ до площада пред община Ямбол.