На 3 март – „Пробуждане с хоро”

„Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ подемат инициативата „Пробуждане с хоро“. На националния празник на България, 3 март, всички българи у нас и по света ще се хванем на хорото, за да дадем началото на гражданската вълна „Българи за България“!


Каним всички българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители да се включат в каузата „Пробуждане с хоро“ на 3 март. Все по-често празничните дати на България биват умишлено пренебрегвани или омаловажавани. Ето, защо ние Ви предизвикваме с гражданска вълна на единението да направим хоРА на мегдана в малките и големи градове, в селата и в държавите, където живеят българи.Целта на каузата е да разбудим българите по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро. Народният танц и автентичните му стъпки се предават от древността на поколенията българи до днес. Хорото е кръг, а кръгът е Космос. То символизира ценности като единство, сплотеност, подкрепа, надежда и благородство. Танцът е израз на неделимост на хората и символизира постоянното движение, вярата в Твореца и усъвършенстването на душата на човек.

Всеки, който иска да се включи в инициативата, може да стане съорганизатор. Затова бъдете активни и заявете готовността си на фейсбук страницата „Българи за България“. В София хорото ще се проведе в парка „Заимов“, в 12 часа, в близост до драматичен театър „София“.

Нека покажем, че България уважава традициите си, а народът ни има национално самочувствие! Реченото да бъде сторено!