Нася Димитрова с приз за Най-добър играч в полуфинал на Златната лига

Националката Нася Димитрова спечели приза за Най-добър играч на полуфиналния двубой с Финландия в Златната европейска лига. Блокировачката бе втора по резултатност с 13 точки и завърши с най-висок процент на атаката – 92 %. Именно този показател се оказа ключов за спечелването на срещата и впечатли организаторите на финалната четворка.

Припомняме ви, че Нася започва волейболната си кариера при треньора Илия Жеков в „Тунджа“ (Ямбол), след това преминава в редиците на столичния Левски. При „сините“ играе до сезон 2015/16, като печели три титли на България и две купи на страната. От началото на сезон 2016/17 тренира с тима на Марица (Пловдив). През 2016 година печели безапелационно третото издание на конкурса за Мис BGvolleyball.com.

Освен невероятни волейболни качества, Нася е изключително привързана към семейството си и към традициите, като 2016 година посреща в народна носия в село Тенево, Ямболско. Любовта на Нася към народните традиции и песни се предават от родителите й. Майка й Ангелина е народна певица, а баща й Димо Димитров – музикант и бивш волейболист. Певчески талант във фамилията майката Ангелина наследява от нейната баба.

„Който не държи на традициите, той не е българин“, категорична е самата Нася, която не пропуска да се връща в родния си край винаги щом има възможност.