Народният представител от ВМРО Мария Цветкова дари изолационна носилка на ямболската болница

МБАЛ„Св. Пантелеймон” – Ямбол вече разполага с изолационна носилка, която осигурява вътреболничен транспорт на пациенти, болни от коронавирус или от други остри инфекциозни заболявания.

Дарението бе направено от депутата от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти” Мария Цветкова, която лично предостави носилката на болницата. Ценната придобивка бе приета от прокуриста на областната болница д-р Димитър Рунков и веднага влиза в употреба на Инфекциозното отделение.

Носилката е оборудвана със сертифициран хирургичен хепа филтър, както и с четири чифта вградени ПВЦ ръкавици.

Целта  е да не се допусне разпространение на зараза в лечебното заведение, приемащо болни с подобни оплаквания и по този начин да бъде запазено здравето на медицинския екип и останалите пациенти. Носилката може да се използва и за превоз на пациенти с линейка.

Медиците от МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол са много благодарни за благородния жест. Досега ямболската областна болница не е разполагала с такава изолационна носилка и по думите на д-р Рунков тя ще бъде изключително полезна не само в борбата с COVID-19, но и за всякакъв тип остри заразни заболявания.

Като народен представител от област Ямбол избрах да помогна на лекарите и медицинските работници от болницата в родния ми град. Трябва да бъдем солидарни и да ценим труда и всеотдайността на медиците, които се грижат за нас, спасяват човешки животи и често нямат нашата привилегия да виждат близките си, заяви депутатът от ВМРО Мария Цветкова.

Важно е да се отбележи, че носилката е изработена в България от фирма „Белсистемс“ от гр. Бяла, обл. Русе.

 

Това е част от дарителската кампания, която воеводите провеждат в цялата страна в борбата с COVID-19.