Най-добър млад шофьор на България

      За трета поредна година стартира кампанията на СБА “Най- добър млад шофьор на България“. Целта на кампанията е да се намалят жертвите на пътя, именно с внимание върху младите и неопитните шофьори.  В кампанията може да се включи всеки шофьор на възраст от 18 до 26 г., с до 5 години стаж зад волана и без извършено нарушение на Закона за движение по пътищата.

     Желаещите да се включат първо, трябва до се регистрират на www.youngdriver.bg до

13 април 2020г. Регистрацията е завършена, когато участникът е решил онлайн теста, който съдържа 20 въпроса за 20 минути.

      На 24 април 2020г. в сайта на кампанията ще бъдат обявени 20—те финалисти, които ще участват на финала на 8 май в гр. Варна. Там те ще преминат през няколко изпитания, за да покажат уменията си за шофиране, своята прецизност, автомобилни познания, но също така и как да реагират в случай на авария и в случай на пътнотранспортно произшествие (да окажат първа помощ на пострадалите).

       Всяка една от задачите по време на втория етап на кампанията ще носи точки на финалистите,  които ще определят и новия  „Най – добър млад шофьор на България“.

       Определението „Най- добър млад шофьор на България“ е само по себе си постижение, което буди уважение и възхищение. Голямата награда за победителя е шофирането за една година на чисто нов автомобил

       Български Червен кръст и Пътна полиция са партньори на СБА в тази кампания.

 

 

 

 

                                                   ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ