Над 200 състезатели се включиха в Държавното първенство по скокове на батут в Ямбол

Държавното първенство по скокове на батут привлече 14 отбора и повече от 200 състезатели в Ямбол и Сливен. Събитието беше организирано от Българската федерация по скокове на батут и осъществено с подкрепата на общините Ямбол и Сливен.

Първенството се проведе в няколко категории – скокове на двоен минибатут и скокове на пътека, които се проведоха в Сливен, а индивидуалното и синхронно скачане на батут се състояха в Спортна зала „Диана“ в Ямбол. Състезанието беше открито от кмета на Ямбол Валентин Ревански, който поздрави присъстващите в залата.

„Скоковете на батут са един прекрасен спорт, изискващ не само физическа сила, но и гъвкавост, координация, смелост и преди всичко дух. Спортът ни учи на много важни уроци – трудолюбие, упоритост и отдаденост“, подчерта кметът и благодари както на участниците, така и на техните треньори и родители. Наградите за надпреварата бяха предоставени от организаторите и връчени от председателя на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров.

Ямболският клуб по скокове на батут „Енчо Керязов“ се представи достойно, завършвайки четвърти в общото отборно класиране. Някои от състезателите спечелиха значителни успехи в своите възрастови групи и категории. Антония Карастоянова постигна много добър резултат, завършвайки втора в индивидуалното скачане на батут във възрастовата група за девойки до 13 – 14 години.

В синхронното скачане А. Ангелов и С. Георгиев завършиха на трето място в категорията до 11 – 12 години.