Над 20 акта за нерегламентирано поставяне на рекламни съобщения в Ямбол, съставиха служители на СПООР

Всички искаме да живеем в чист и подреден град, но за да се случи това, са необходими общи усилия. И докато едни спазват обществените правила, други си позволяват да ги нарушават. В Ямбол, през последната седмица, служители на дирекция „Сигурност, превенция и опазване на обществения ред“ (СПООР) са съставили над 20 акта за нерегламентирано разполагане на рекламни материали на различни места в града, особено на стълбовете за улично осветление. Това действие отваря въпроса за законността и надеждността на рекламираните услуги, имайки предвид нерегламентирания начин, по който те се разпространяват.

Община Ямбол напомня, че поставянето на афиши и съобщения на фасади на сгради, огради, пътни съоръжения, стълбове и други подобни места, без предварително издадено разрешение от компетентен орган, е строго забранено. Според Наредбата за опазване на обществения ред и поддържане на приветлив вид на община Ямбол, за допускане и извършване на такова нарушение се налага глоба в размер на 30 до 500 лева за физически лица и имуществена санкция от 100 до 2000 лева за еднолични търговци и юридически лица. Част от нарушителите са установени, благодарение на изграденото видеонаблюдение в града.

От Общината отправят призив към всеки, който забележи подобни нарушения, да се обади на телефон 112 или 046/681 109, или да документира чрез снимка лицето, нарушаващо обществения ред. По този начин всички ще допринесем за поддържането на чистотата и реда в града и с общи усилия, можем да направим Ямбол по-приятно и безопасно място за живеене.

Продължава и почистването на нерегламентирани сметища. През тази седмица в квартал „Райна Княгиня“ отново ще има акция за почистване с доброволци от квартала, по инициатива на Община Ямбол.