Над 19 000 лева са събрани в благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“

19 240 лева са събрани в миналогодишното издание на коледната благотворителна кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“, организирана в подкрепа на тежко болни ямболски деца и младежи, нуждаещи се от спешно оперативно или медикаментозно лечение, което не се заплаща от Националната здравноосигурителна каса или други доброволни здравно-осигурителни фондове. Вече петнадесета поредна година кампанията набира средства и отново основната инициатива беше свързана с разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища, и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини. Сумата, която беше събрана в предното издание е в размер на 13 000 лв.
Община Ямбол изказва най-искрена благодарност на всички, които бяха съпричастни и отново подкрепиха благородната кауза! На малките ямболски художници, които рисуваха, на гражданите и фирмите, които отделиха от личните си средства и подкрепиха децата на Ямбол!
Картичките бяха отпечатани безплатно в тираж 10 000 броя от ямболските печатници „Мони Цони“, „Диагал“ и „Планета“. Дизайнът и обработката също бяха подготвени безвъзмездно от Арт галерия „Стойчев“. Тази година цената им беше в размер на 2 лева, а разпространението се осъществяваше чрез местни търговски обекти, учебни заведения, културни учреждения и др.
Дарения в подкрепа на кампанията се приемат целогодишно по банкова сметка:
BG13 SOMB 9130 84 24420344, Общинска банка АД, ФЦ – Ямбол
SWIFT BIC код: SOMBBGSF, получател: Община Ямбол. Основание за плащане: за благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“.
Цялата налична сума във фонда за подкрепа на тежкоболни деца към днешна дата е в размер на 56 703 лева.
Приемът на документи за отпускане на финансова помощ на нуждаещи се от спешно медикаментозно или оперативно лечение деца и младежи се извършва в отдел „Хуманитарни дейности“ на Община Ямбол. Повече информация може да бъде получена на телефон 046/ 681 405.