Над 130 тунджански деца се изявяваха на празника „Водим бъдещето за ръка“

На 15 април 2022 г. за петнадесети пореден път децата от детските градини на Община „Тунджа“ сътвориха своя специален и много емоционален празник – Общинският детски празник „Водим бъдещето за ръка”. Началото на събитието е вдъхновено от прекрасната идея на директорите и педагозите от общинските детски градини през далечната 2005 г. 

В пролетното утро площадното пространство пред приказната къща на Общинския център за иновации и детско развитие „Тунджа“, с. Козарево грейна от усмивките на повече от 130 деца от 44 – те  тунджански села.  Центърът за иновации и детско развитие „Тунджа“, с. Козарево е изграден по проект „Пъстра палитра – иновации за приобщаване“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.

Поздрави към децата и учителите от общинските детски градини поднесоха  Димитър Димитров – заместник –кмет на  Община „Тунджа“ и Теодора Тачева – кмет на с. Козарево.

Имало едно време …

Така започват приказките за деца, в които има вълшебство и приключения, герои и забавления …

Имало едно време … така се предават и възпитават родолюбието и традициите от поколение на поколение.

В пъстрата палитра на празничната детска програма по повод 35 – годишнината на Община „Тунджа“ прозвучаха стихове за родината и родния край в изпълнение на Георги Стратев, Янка Василева, Давид Великов, София Йорданова и Гинка Атанасова от Детска градина „Дечка Сюлемезова“, с. Веселиново.

Малките моми от Детска градина „Кольо Тенев“, с.Тенево представиха обичая „Лазаруване“ и играха буенек.

Братята Теодор и Стилиян Богданови от Детска градина „Изворче“, с. Кабиле изпяха песента „Димо из Хасково вървеше“.

Празничната хоротека на мегдана в с.Козарево продължи с народни танци в изпълнение на деца от Детска градина „Изворче“, с.Кабиле и от Детска градина „Щурче“, с. Кукорево.

Празникът „Водим бъдещето за ръка“ разказа и показа красотата на български традиции в навечерието на християнските празници Цветница, Лазаровден и Великден.  

Чуден е светът на децата, чуден е в стиховете, в песните и в танците им!  Но е също тъй е чуден в рисунките им и безкраен в игрите им.

Децата се чувстваха се обичани, щастливи и ценени!

През вълшебния свят на детството ги водят ръцете и сърцата на техните добри и всеотдайни учители! 

До следващия празник, до новата игра …