Награждаване на лауреатите от Националния конкурс за млади художници и писатели „Душата на един извор“

Награждаването на лауреатите в Десетото издание на Националния конкурс за млади художници и писатели „Душата на един извор“ ще се проведе на 8 юни, петък, от 18:00 часа, в Художествена галерия „Жорж Папазов“. Както е по традиция, част от церемонията ще бъде откриването на експозиция от най-добрите картини. Излезе от печат и специалният сборник с художествените творби, заедно с най-доброто от раздел „Литература”, който също е неделима част от историята на „Душата на един извор“. За включване в сборника, освен тези на победителите, бяха номинирани още 13 други творби в категория „Литература“, както и 11 творби от категория „Изобразително изкуство“.

В 16:30 часа на 8 юни в Културно-информационен център „Безистен“ ще бъде представена книгата „Въпреки бурите“. Нейният автор Росен Карамфилов е победител в раздел „Литература“, във възрастова група- 20-25 години в тазгодишното издание на конкурса.

230 творби на млади автори от цяла България постъпиха в Десетото издание на Националния конкурс за млади художници и писатели „Душата на един извор“. Конкурсът , организиран от община Ямбол и фондация „Млада България“ има за цел откриване на млади таланти в областта на литературата и изобразителното изкуство и стимулиране на развитието им в избраната от тях творческа област.