Младежкият фестивал „Тунджа-творчество и иновации“ събира в  Безмер младите хора на община „Тунджа“

На 16 септември в с. Безмер от 13,30 часа ще се проведе единадесетото издание на Младежкия фестивал „Тунджа – Творчество и иновации“.

Общо 24 младежки отбора от община „Тунджа“ са заявили участие в атрактивните спортни състезания. Те ще премерят сили в игри по пейнтбол, щафетни трасета за пъргавост и прецизност, стрелбище, сумо, дженга, танграм и футбол – точна стрелба по надуваема врата. Тази година отборните състезания ще се провеждат в две възрастови групи – от 15 до 20 години и от 21 до 29 години.

По-малките гости на фестивала ще се забавляват в арт ателиета, подготвени от Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност с. Кабиле и социалните услуги на община „Тунджа“.

За втора година на фестивала ще гостува „Синята градина“ – работилница за цианотипия на фотографа Стефан Каменов. Ще има и игри с несъстезателен характер – дартс, стрийтбол, канадска борба и др.

На фестивала ще се представят и партньорите на община „Тунджа“ – 22-ра щурмова авиобаза „Безмер“ с демонстрации на оръжия, авиооборудване и полева кухня, която ще предлага емблематичния боб; Български младежки червен кръст – с демонстрации по оказване на първа помощ и ЯТПП.

Тази година за младите хора на община „Тунджа“ концерт ще изнесе група „Туин Пийкс“ от гр. Ямбол с вокалист Даниела Косева.

По традиция фестивалът ще има и благотворителен характер – младежи доброволци ще предоставят топла храна на възрастни и нуждаещи се от с. Безмер.