Младежите на БСП обявиха конкурс за есе „Моята мечта за Ямбол”

Конкурс за написване на есе на тема „Моята мечта за Ямбол” обявява Ямболската организация на Младежкото обединение в БСП. В него могат да участват ученици в 12 клас, защото на тях градът ще разчита в бъдеще, поясни на пресконференция Мими Караколева и допълни, че някои от тях ще отидат да учат, други ще започнат да работят, трети ще съчетават работата с учението, но е хубаво всеки да носи Ямбол в сърцето си.

Този конкурс дава възможност на младите хора да покажат какво за тях е родният град, какъв биха искали да бъде и как да се промени, за да останат да живеят в него.

Искаме да събудим в младите хора местното патриотично чувство и да ги накараме да осъзнаят, че те са тези, на които Ямбол разчита, каза още Мими Караколева.

Началната дата на конкурса е 14 март, творбите ще се събират до 30 април, а самото награждаване ще бъде на 3 май.

Младежите от БСП са подготвили атрактивни награди за победителите, които ще бъдат много полезни на бъдещите абитуриенти – подаръчни ваучери на различна стойност.

За първо място наградата ще бъде подаръчен ваучер за 100 лв., на второ място – за 50 лв., на трето място за 30 лв. Ще има и две поощрителни награди също по 30 лв. За участието си в конкурса всеки 12-класник ще получи флашка.

Организаторите на конкурса обясниха още, че минималният размер на есето трябва да е една страница, а максималният – две страници. Творбите могат да бъдат изпращани на имейл адрес: 

az_obicham_yambol@abv.bg