Министър Кацаров прати проф. Тодор Кантарджиев в пенсия

Здравният министър д-р Кацаров е пенсионирал най-колоритния член на Щаба – проф. Тодор Кантарджиев, от поста на директор на Национален център по заразни и паразитни болести.

Мотивите са навършване на пенсионна възраст. Специалистът отдаде 33 години от живота си на Центъра, като се изкачва от най-ниското стъпало до директорския пост. Колегите му го уважават изключително много. Кълнат се, че това е невероятен ерудит и единственият човек, който може да разкаже историята на всяко кътче. Центърът пое първите удари на пандемията от КОВИД. Там функционираше първата лаборатория, която правеше тестове.

„Пенсионира ме г-н министърът. Мотивът е за прослужени години, трудов стаж и възраст. Живи и здрави да сме. Така стоят нещата“, коментира проф. Кантарджиев пред Пик. Той призна, че се радва, че са му го казали лично, вместо да научи за смяната си от вестниците. „Извика ме и каза: „Навършил си възраст.“ Аз не смятам да се унижавам и да моля. Мисля, че пред съвестта си съм чист за това, което направих през изминалите 15 месеца, посочи досегашният директор на Националния център по заразни и паразитни болести. „Няма благодарност“, допълни още той. 

Проф. Кантарджиев бе заменен от проф. Ива Христова.

novini.bg